Par Latviju — dēmokratisku, bagātu, latvisku — uz priekšu, latvieši!


Domāju, ko rakstīt 18.novembrī. Uzrakstīšu, kādu Latviju gribu. Dēmokratisku, bagātu, latvisku. Visas cēlas lietas. Tomēr ne vienlīdz viegli sasniedzamas. Ulmaņa Latviju var darīt dēmokratisku dažos mēnešos. Valsti, ko sociālisms nolaidis līdz kliņķim, var sakārtot un iedibināt kārtīgu, brīva tirgus saimniecības iekārtu dažos gados. Bet iedzīvotāju sastāva maiņai, ja nav ārkārtas apstākļu, vajag gadudesmitus. Dēmokratisku, bagātu, igaunisku Igauniju darīt latvisku diez vai būs iespējams, Prūsiju prūsisku — ne tik. Tāpēc vissvarīgākais, visdārgākais ir — lai Latvija būtu latviska. Jo:

Diemžēl šogad 18.novembrī nevar mierīgu sirdi priecāties, ka Latvija, kaut nedaudz, tomēr kļuvusi par 0,3% latviskāka un stiprāka. Jo šis ir pirmais 18.novembris, kad latvieši sastapušies ar līdz šim nebijušiem draudiem: nelegālu trešās pasaules imigrantu ievešanu. Būdams cilvēkģeografs, apzinos, ka migranti šobrīd iebrūk Eiropā tādā apmērā, kas iznīcina eiropiešu tautas. Latvijā migranti nebrūk iekšā no kaimiņvalstīm, kuŗas tie būtu pārņēmuši, toties ir nodevīgi vietējie polītiķi, kuŗi apņēmušies viņus desantēt šurp ar lidmašīnām. Jā, diemžēl latviešiem cīņā par savu valsti atkal būs jācīnās divās frontēs — arī pret iekšējiem kangariem. Ukraina un Polija rāda, ka tauta var atbrīvoties no prettautiskas valdības. Un izšķirīgais, vai Rīga paliks Rīga, vai kļūs mazā Parīze, būs — griba. Mēs būsim lieli tik, cik mūsu griba. Tāpēc šoreiz piemērotākie 18.novembŗa ceļavārdi ir latviešu “Marseljēza” — “Uz priekšu, latvieši!”

Publicēts Uncategorized. Birkas: . 2 komentāri »

2 komentāri to “Par Latviju — dēmokratisku, bagātu, latvisku — uz priekšu, latvieši!”

  1. nulle Says:

    Dažos gados sakārtot ekonomiku – kā tad – jau 25 gadi pagājuši, bet algas Latvijā joprojām ir cilvēka cieņu pazemojošas un nav ne tuvu civilizētās Rietumeiropas līmenim. Tāpēc arī pārsimts tūkstoši LV iedzīvotāju jau ir pametuši Latviju jo no plika nacionālisma paēdis nebūsi. Cik tad ilgi vēl būs jāgaida līdz R-Eiropas līmenim? Vēl 25 gadi?

    • Jānis Says:

      1. Latvieši nav pārcilvēki, tādēļ nav sasnieguši 25 gados to pašu, ko citas nācijas 70 vai pat 200+ neatkarības, bezkara, gados.
      2. Nacionālisma piesaukšana paēšanas sakarā ir muļķīga. Latvieši emigrē uz valstīm, kur vairums pamatnācijas pārstāvju ir daudz lielāki nacionālisti nekā vairums latvieši. Viņi varbūt pat nesauc sevi par nacionālistiem politiskās pārliecības nozīmē, taču viņi tādi ir attieksmē pret savu valsti, saviem tautiešiem.


Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.