Par emuāru

Te rakstītais ir mans privāts viedoklis. Savām domām parasti piekrītu.

5 komentāri to “Par emuāru”

  1. Aivis Says:

    Labdien Ritvar,

    Ļoti interesants blogs!

    Sakiet, vai ir pieejami tādi dati ar prognozi iedzīvotāju iekšējai migrācijai (pa novadiem, pilsētām) gadiem 5-10, manuprāt, esmu redzējis šādu datu vizualizāciju kartes veidolā, bet nevaru sameklēt. Varbūt Jums ir pieejama šāda informācija, vai arī varat ieteikt kur man būtu jāmeklē šāda informācija!

    Paldies!

  2. ritvars Says:

    Paldies par atzinību! Diemžēl tādas prognozes neesmu redzējis. Domāju, turpināsies, kas līdz šim: Pierīga augs, Rīga tukšosies, tukšosies arī pārējā Latvija — jo tālāk no Pierīgas, jo straujāk, bet caurmērā lēnāk nekā Rīga. Apvaicāties varu ieteikt: Ilmāram Mežam; LU Cilvēka ģeografijas katedrā; LU Statistikas un dēmografijas katedrā.

  3. Edgars Liepiņš Says:

    Piekrītu par visiem 100. Tik kā to visu apstādināt un uzsākt latviešu nācijas atveseļošanu? Atgriezt aizbraukušos, veicināt tautsaimniecību, dzimstību, utt pirms paliek par vēlu un process neatgriezenisks.

  4. Skolēns interesants Says:

    Vai drīkst izmantot Jūsu datus/kartes skolas zinātniski pētnieciskajam darbam? Protams, ar atsauci uz Jums. Būtu ļoti noderīgi, ja Jūsu blogā par to būtu saistību atruna. 🙂
    Mani interesējošais raksts ir šis: https://ritvars.wordpress.com/2016/01/21/dzives-limenis-pasvaldibu-griezuma-2015-gada/ Vēl neesmu pilnībā drošs, vai to izmantošu, jo tas varētu kļūt par tēmas nelietderīgu izplešanu, bet pastāv iespēja.

    • Ritvars Says:

      Labdien, un paldies par uzmanības pievēršanu. Jā, drīkst izmantot — ar avota norādi. Par acīs iekritušo rakstu: tuvākās nedēļas laikā varētu tikt publicēti 2016. g. dati, attiecīgi es varētu publicēt jaunu rakstu par tiem.


Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.