Mēs bijām, esam un būsim — vai tiešām izmirstam?


Partijas kolēģi gada sākumā lūdza sagatavot dēmografiskā stāvokļa apskatu. Pērnā gada iznākumi vēl nav apkopoti, tas gaidāms jūnija sākumā, taču ir rudenī iznākusi dēmografijas gadagrāmata un Centrālās statistikas pārvaldes datubaze, kur var atrast, kas nu šobrīd pieejams. Sagatavoju apskatu, tas tika iespiests Nācionālās apvienības apkārtrakstā “Nacionālā Neatkarība”. Nav nekas slēpjams, tāpēc ņemiet par labu:

4 komentāri to “Mēs bijām, esam un būsim — vai tiešām izmirstam?”

  1. VIO Says:

    bet tad jau baigi labi. nav jāsatraucas par visādām konvencijām utml.

  2. ok Says:

    lielisks apkopojums! ļoti patika. toties, jādomā vien par to imigrāciju ir.. ja atļausim aizstāt neesošo darbaspēku ar šiem ”iebraukteņiem” šeit nekas labs nenotiks

  3. AK (@AKLV100) Says:

    Paldies par apkopojumu. Bet radās jautājums. Gan no šīs, gan agrākajām jūsu publicētajām statistikām izriet, ka cittautiešiem dabiskais pieaugums ir stipri zemāks kā latviešiem, varētu pat teikt, cittautieši Latvijā lēnu garu izmirst. Bet kā ir ar vidējo mūža garumu? Parasti publicē kopēji Latvijas iedzīvotāju mūža garumu vīriešiem un sievietēm. Bet vai ir statistika sadalījumā pa tautībām – lai var novērtēt latviešu vīriešu vs. nelatviešu vīriešu mūža garumu, un tāpat sievietēm?
    Paldies.

  4. Latvijas blogāres apskats #113 (12.02.-18.02.). – BALTAIS RUNCIS Says:

    […] Ritvars sagatavojis rakstu par latviešu neizmiršanu- Mēs bijām, esam un būsim — vai tiešām izmirstam? […]


Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.