140 vārdu: 2019. gada Eiroparlamenta vēlēšanu pamatkarte


Par vēlēšanu pamatkarti saucu territoriālo vienību (pagastu, pilsētu, Rīgas rajonu) izkrāsošanu kandidātu saraksta krāsā, kas attiecīgā vietā bijis pirmā vietā. Protams, vietām vēlēšanu iecirkņu un territoriālo vienību robežas nesakrīt, tak vienkāršības labad to var neievērot. Gaidīju, ka varētu būt visai zaļa ar luksofora elementiem. Tā arī ir.

2019

“Vienotība”, vienkāršoti izsakoties, uzvarējusi gandrīz visur, kur latvieši vairākumā. Attiecīgi “Saskaņa” — vairāk pārkrievotās vietās, īpaši dienvidaustrumos, kur veido vienlaidu areālu. Salīdzinot “Vienotības” un “Saskaņas” robežu ar mājas valodu, Lielrīgā ir novirze “Vienotības” labā, Latgalē “Saskaņas” labā. Nācionālā apvienība ēnojusi “Vienotību” un no ēnas izrāvusies dažās savās pašvaldībās, centīgāko aktīvistu apvidos un Ventspils pusē, kur iznākumu noteica latviešu nevēlēšanās balsot par “Vienotību”. Tas arī viss.

Salīdzinot ar vēl svaigo pērnrudens Saeimas vēlēšanu pamatkarti, aina pavisam citāda. Tad jau līdzīgāka 2014. gada Eiroparlamenta pamatkartei, tik mazāk zaļa, plašāk un vienveidīgāk sarkana un ar dzeltenām salām.

5 komentāri to “140 vārdu: 2019. gada Eiroparlamenta vēlēšanu pamatkarte”

  1. vio Says:

    kaut kur var redzēt karti, kur šie apgabali ir ar nosaukumu? drausmīgi interesē tā sarkanā pļeka dzeltenās vidū Vidzemē.

  2. msh Says:

    Manā novadā laikam NA avīzītes panāca dzelteno krāsu 😀 Tā kas tika iebāzta mūsu pastkastē, nejauši izcēla veselas trīs balsis.


Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.