2018. gada novembŗa statistika: Italijā nelegāla migrācija turas ap 1000 mēnesī, Spānijā jauni rekordi


Gadsimta svinību laikā aizņemtības dēļ palaidu gaŗām oktobŗa migrācijas apskatu, tagad skatos, kas pa diviem mēnešiem noticis. Pēc ANO bēgļu komisāriāta ziņām, novembrī Eiropā pa Vidusjūŗu ieradušies 8,6 tūkstoši nelegālu imigrantu, kas ir mazāk nekā 16,0 tūkstoši oktobrī un 13,5 tūkstoši pērn novembrī. gada skatījumā imigrācija kopš jūnija turas ap 120 tūkstošiem un novembrī bija 119 tūkstoši. Statistika rāda ievērojamu vīriešu pārsvaru migrantu vidū: vairāk nekā 4,4 reizes. Tāda dzimumu attiecība raksturīga iebrukumam un kolonizēšanai, kad pirmie ierodas stiprākie, lai ieņemtu vietu, nevis bēgļu gaitām, kad pirmos drošībā sūta vājākos.

Pievēršoties atsevišķām nelegālas imigrācijas frontēm, Italijā nelegāla Vidusjūŗas imigrācija kopš septembŗa turas ap 1000 mēnesī, kas ir daudz mazāk par pērnrudens 6 tūkstošiem. Tūkstoš mēnesī ir zemākais skaits kopš 2013. gada februāŗa, bet, ja ievēro ievešanas sezonālitāti un salīdzina novembŗus, tad zemākais novembris kopš 2011. gada. Gada summa attiecīgi sarukusi no 30 tūkstošiem oktobrī līdz 25 tūkstošiem novembrī, kas mazākais skaits kopš 2013. gada jūlija. Jaunā (kopš jūnija sākuma) labējā Italijas valdība pildījusi savu solījumu vērsties pret nelegālu imigrāciju: mēneša skaitļi sarukuši četrkārt, gada — trīskārt.

Grieķijā novembrī pa jūŗu ieradās 2,1 tūkstotis nelegālu imigrantu, kas ir mazāk nekā 4,1 tūkstotis oktobrī un 3,2 tūkstoši pērn novembrī. Gada summa kopš 34,6 tūkstošu maksima jūlijā mazliet sarukusi līdz 31,9 tūkstošiem novembrī. Minētajiem pāris tūkstošiem būtu korekti pieskaitīt ¾ tūkstoša iebr[a]ucēju, kas novembrī ieradušies pāri Turcijas sauszemes robežai (Edirnes piepilsētas un Evras upe), tak ANO bēgļu komisāriāta mājaslapā par sauszemes plūsmu viegli atrodamas vien šīgada ziņas, kas summā līdz novembrim ir vēl 14,5 tūkstoši nelegālu imigrantu.

Atkal jaunu rekordu sasniegusi nelegāla imigrācija uz Spāniju. Turklāt te iebr[a]ukušo skaitā jāieskaita vēl tie, kas pārrāpušies Seutas un Meliljas (Liepājas—Daugavpils lieluma Spānijas pilsētas Afrikā) robežžogam, un tie, kas izsēdušies Kanarijas salās, kuŗas vairs ne Vidusjūŗā, bet atklātā Atlantijas okeanā. Jo ģeografisks pedantisms neaizēno dēmografisku likumsakarību — vienotu migrācijas plūsmu, un arī bēgļu komisāriāts Seutu, Melilju un Kanarijas iekļauj Vidusjūŗas stāvokļa ziņojumos. Lūk, Spānijā ieradušos nelegālu Vidusjūŗas imigrantu skaits 2017. gadā sāka jūtami augt, un gada summa dubultojās no 14 līdz 29 tūkstošiem. Jauns iebr[a]ukšanas vilnis sācies maijā: nelegālu imigrantu skaits uzlēca no 1,7 tūkstošiem aprīlī līdz nebijušiem 8,9 tūkstošiem jūlijā un līdz 10,9 tūkstošiem oktobrī. Novembrī iebr[a]ukušo bijis 5,6 tūkstoši, kas ir mazāk nekā oktobrī, taču augstāk par pērnā novembŗa 4,7 tūkstošiem. Attiecīgi gada summa kāpusi līdz nebijušam 61 tūkstošiem novembrī, kas jau ir vairāk nekā Italijā un Grieķijā kopā. Spānijā tāpat kā Italijā jūnija sākumā darbu sāka jauna valdība, taču kreisa, un tās darbības laikā nelegālā imigrācija jūtami augusi: gada summa šai pusgadā dubultojusies (no 32 tūkstošiem maijā).

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.