Ukraiņi saplēsuši Putina vateni


Ukraiņu saplēstais Putina vatenis

Esmu jau izstāstījis diviem cilvēkiem (klasesbiedrs; gadsimtu mijas LU Studentu padomes aprindas), tā ka vairs nav noslēpums, tāpēc atļaušos ielikt arī te.

Proti, izskatās, ukraiņi saplēsuši Putina vateni — palēnām tomēr tos izdzimteņus Donbasā sakauj. Ar to noslēdzas vēl viens spirāles loks — Putins atkal ir tās pašas izvēles priekšā kā pēc Krimas sagrābšanas: laist ukraiņus brīvībā (gan jau komplektā ar lēni dziestošu terrora kampaņu un graujošu darbību, bet tomēr) vai iebrukt vēl atklātāk un nopietnāk.

Pirmā iespējā Putins ir sliktākā stāvoklī nekā pēc Krimas, jo tad varēja izbazūnēt, cik lielisku uzvaru guvis, un likties mierā, bet tagad tā ir atkāpšanās pēc acīmredzamas sakāves un attiecību sagandēšanas ar civīlizēto pasauli. Turklāt ilgtermiņā brīva un neatkarīga Ukraina ir nāves spriedums Putina režīmam un krievu imperiālismam vispār. Cita lieta, ka Putins vēl var mierīgi aizvaldīt gadu gadiem līdz dabiskai savai miršanai, jo tas nāves spriedums tiešām ir ILGtermiņā.

Otrā iespējā notikumus un sekas grūti prognozēt, tomēr straujas kustības drīzāk tuvinās asiņainā Kremļa punduŗa un uz nāvi slimās lupatu imperijas norietu. Jautājums tik, cik ļauna vēl pagūs nodarīt. Iesākumā, piemēram, terroristi no Ukrainas puses apšaudīs kādu Krievijas robežpunktu…

Slava Ukrainai!

Publicēts Uncategorized. Birkas: . 4 komentāri »

4 komentāri to “Ukraiņi saplēsuši Putina vateni”


Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.