Šmerļupītes skati


Šmerļupītes gals pie “Alfas”. Redzama vieta, kur tā ielaista pazemē Brīvības gatves šķērsošanai

Gada sākumā (vai pērnā beigās — nezinu) daudzviet attīrīta zeme zem elektrības līnijām. Kur iepriekš bija krūmi, tagad klajš lauks, un paveŗas tālāki skati. Arī gar Šmerļupīti. Nudien iesaku aiziet gar upīti no Biķernieku sporta bazes līdz “Alfai”. Īpaši, kur abās pusēs mežs. Labi redzama upes ieleja. Ne tik iespaidīga, cik Gaujai Siguldā, bet Rīgai ievērības cienīga. Pati upe ne pārāk: taisns grāvis, kas viegli ož pēc kanalizācijas. Senākās kartēs upīte līkumota, taču, cik saprotu, taisnota 1944. gadā, pārtaisot prettanku grāvī Rīgas aizsardzībai pret krieviem. Bet ielejas skati baudāmi, pārliecinieties paši.

Publicēts Uncategorized. Birkas: . 2 komentāri »

2 komentāri to “Šmerļupītes skati”

  1. Karlis Kamradzis Says:

    Tā arī darīšu. Paldies par ideju!

  2. Baiba Bicēna Says:

    Iesaku iespēju robežās iziet arī Šmerļupītes posmu no dzelzceļa līdz ietekai Ķīšezerā, ja tas vēl nav izdarīts. Pirms dažām dienām tur gāju, un bildes šīs nedēļas laikā ielikšu FB. No kreisā krasta uz labo vietām iespaidīgs skats.
    Ir doma ar apkaimju centra koordinatori kāda brīvdienā saorganizēt grupas pastaigu “Meklējam Dreiliņupīti un Šmerļupīti” no Deglava ielas apļa līdz ietekai Ķīšezerā, bet pagrūti saskaņot laikus. Iespējams, būs jāiet darbadienu vakaros, katrs posms atsevišķi.


Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.