Rietumeiropas kolonizēšana turpinās — pamattautu īpatsvars Rīgā un Londonā


Britu statistiķi publicējuši pērnās tautskaites kultūretniskos rādītājus. Simboliski, ka Londonā pamattautu īpatsvars nokritis līdz līmenim, kāds bija Rīgā 1989. gadā pēc turpat pusgadsimta krievu okupācijas un pārkrievošanas:

Vispirms techniski paskaidrojumi:

  • gadi atbilst tautskaitēm;
  • britu pamattautas ir viņu statistikas kategorija “balti briti”. Par 2001. gadu senāku ziņu nav, jo tādu kategoriju ieviesa tikai 2001. gadā;
  • Centrālā statistikas pārvalde 2021. gada ziņās diemžēl apvienojusi sīkākas tautas ar nezināmu tautību. Taču liela daļa nezināmo ir latvieši. Tāpēc korektāk pieņemt, ka latviešu īpatsvars zināmā un nezināmā tautībā ir vienāds (patiesībā nezināmā zemāks), un rēķināt zināmo latviešu īpatsvaru no zināmas tautības iedzīvotājiem, jo tas būs tuvāk patiesībai nekā pieņemt, ka neviens nezināmā tautībā nav latvietis, un latviešu īpatsvarā ieskaitīt tikai zināmos latviešus. Tāpēc latviešu īpatsvars 2021. gadā aprēķināts, Centrālās statistikas pārvaldes sniegto latviešu skaitu dalot ar CSP sniegto Rīgas iedzīvotāju skaitu, no kuŗa atņemts nezināmas tautības iedzīvotāju īpatsvars pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes ziņām.

Tagad pēc būtības. Londonas skaitļi un britu tautskaites iznākumi kopumā ir kārtējais piemērs, ka Rietumeiropas kolonizēšana notiek straujāk nekā Latvijas kolonizēšana krievu laikā: desmit gados tik, cik komūnisti spēja trīsdesmit gados. Atšķirībā no 1989. gada Latvijas Lielbritanijā nav sākusies atmoda, kas to apturētu un sāktu pamattautu atgūšanos. Tādos Londonas rajonos kā Brenta (priekšpilsēta ziemeļrietumos) un Ņūhema (tuvie austrumi) pamattautu īpastvars ir 15%, kas ir Daugavpils 1989. gada līmenis (13%). Un no Londonas skolēniem 2021./2022. mācību gadā tikai 23,9% bija pamattautu.

Publicēts Uncategorized. Birkas: . 1 Comment »

Viena atbilde to “Rietumeiropas kolonizēšana turpinās — pamattautu īpatsvars Rīgā un Londonā”

  1. Karlis Kamradzis Says:

    Paskarba, bet realitāte. Pietam GB ļaudis brauc aktīvi klāt, arī no Eiropas, bet LR šis process notiek uz ekonomiskās emigrācijas fona.


Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.