Ķīnas vīrusa izplatība Latvijas pašvaldībās 11. janvārī


Šodienas 331 ir gandrīz divreiz mazāk par 621 priekš nedēļas 4. janvārī. Tas pazeminājis nedēļas caurmēru no vakardienas rekorda 1010 līdz 969, kas tik un tā ir trešais augstākais skaits epidēmijas vēsturē. Varētu gaidīt, ka izplatības kartē būs maz krāsas maiņu un uzlabojumi būs pārsvarā. Īstenībā krāsas maiņu tiešām maz, tak vairāk gadījies uz ļaunu. Uz labu tik viens: Rūjienas novadā slimnieku skaits sarucis līdz 9 nedēļā, tāpēc tas pārkrāsots no spilgti sarkana vidēji sarkans. Tiesa, arī 9 ir daudz par daudz: pavasarī nākamā dienā pēc 9 nedēļā pa visu valsti ieviesa ārkārtas stāvokli. Pasliktinājumi:

  • Jaunjelgavas un Saulkrastu novadā saslimstība pārsniegusi 2‰ nedēļā, attiecīgi tie vairs ne vidēji, bet spilgti sarkani;
  • Engures novads uzsprādzis pāri 2% (%, ne ‰!) nedēļā. Ar to vissmagākā līmenī atkal divi novadi.

Smagākā stāvokļa desmitnieks un ranga maiņa, salīdzinot ar vakardienu:

  1. Aknīstes novadā saslimušas 25,8 iedzīvotāju nedēļā;
  2. Engures novadā 20,1;
  3. Lubānas novadā 12,1‰;
  4. Preiļu novadā 11,6‰ (1↑);
  5. Vārkavas novadā 10,6‰ (1↓);
  6. Jēkabpilī 10,0‰ (1↑);
  7. Ilūkstes novadā 9,8‰ (1↑);
  8. Rēzeknē 9,8‰ (2↓);
  9. Apes novadā 7,5‰ (2↑);
  10. Daugavpils novadā 7,4‰.

Par 1‰ lielāks pieaugums dienā bijis Engures novadā, kur šodien 13 jauni slimnieki un nedēļas saslimstība kāpusi no 18,5‰ vakar līdz 20,1‰ šodien, tas ir, par 1,5‰. Ziņo par drausmīgu aplipināšanu Raudas pansionātā.

Jo sāpīgāk, ka notikušais un 21 bojā gājušais pansionātā kopš ziemassvētkiem nav bijusi neizbēgama nolemtība vai dabas stichija, bet sekas Viņķeles&Co lēmumam, 6. novembrī izsludinot ārkārtas stāvokli, tomēr nesākt īstu cīņu pret Ķīnas vīrusu. Jo, kārtīgi cīnoties, nedēļās piecās epidēmiju var izbeigt. Vēl jo sāpīgāk, ka lēmēji to zina, bet tik un tā atteikušies pienācīgi vērsties pret sērgu, turēdami Raudas pansionāta iemītnieku un mūsu visu veselību un dzīvību par otršķirīgu, salīdzinot ar kalpošanu atvērtu robežu elkdievībai.

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.