Pēdējais vecgada gājiens: Zēlustes bebri


Pēdējais vecgada gājiens mums bija pa Zēlustes laukiem. Vietu atklāju, pavasarī izbraukādams Mazo Juglas ielu un vienu reizi izmēģinādams, kā būtu gar Piķurgas upi tikt līdz Biķernieku ielai. Iznākumā prātā radīju ģimenei ejamu 3 km pastaigu taku — skatīt karti. Vakar aizbraucām izstaigāt. Iepriekš neparedzētu cēloņu dēļ bijām spiesti pārtraukt pastaigu, tikuši vien līdz Juglas ezeram. Stiprākais iespaids: bebru darbi — skatīt fotoattēlu.

Bet ceru, reiz atgriezīsimies un iziesim visu. Citiem arī iesaku. Visjaukāk ir vasarā, bet var arī tagad. Ja brauc ar automobili, Mazās Juglas ielas galā pie Zēlustes muižas vārtiem ir apgriešanās aplis ar mazu stāvvietu. Ja tā aizņemta, automobili var atstāt ielas malā. Apskates vietas:

  1. Zēlustes muiža no tāluma pāri žogam;
  2. turpat ziemeļu azimutā acīgam vērotājam — Sudrabsaliņa;
  3. bebru darbi;
  4. ceļā jauki mijas kalni un lejas. Ja ir sniegs, var paņemt ragavas;
  5. no kalniem skaists skats pāri Juglas ezeram uz Brekšiem;
  6. kad iziet pie ezera, pa kreisi roki vasarā ir peldvieta;
  7. Piķurgas upe. Tā ir sena Daugavas atteka, tāpēc tai tik diža ieleja. Vēl vēsturiskā pagātnē, kad pie Salaspils Daugava aizdambējās ar ledu, tās palu ūdeņi reizēm noplūda pa Piķurgu. Kaut kad šī gadsimta sākumā (?) nojaukts izsenis pastāvējis tiltiņš pāri upei uz Biķernieku ielu;
  8. Pelēdu kalns — 14 m vjl. uzkalns, ejot pa stigu; grūtākais posms ar riteni.
Publicēts Uncategorized. Birkas: . Leave a Comment »

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.