Ivars Ījabs: “Mums visiem patiesībā ir jātur īkšķis par Krievijas Federāciju”


Jau esmu teicis (bet ātrumā nevaru atrast): kopš Krievijas iebrukuma sākšanās Ukrainā skaidrāk nekā iepriekš apzinos, ka esmu vienā barikāžu pusē ar līberāļiem. Mums var atšķirties domas par tautu nozīmi cilvēcei, par tikumiem, Eiropas Savienību, cilvēka dzīvību utt., taču attieksmē pret lielākajiem draudiem latviešu tautai — Putina režīmu un krievu imperiālismu — esam vienā barikāžu pusē. Līberāļu dēmagoģija, it kā latviešu nācionālisti būtu kopā ar Putinu, piesaucot atsevišķas viedokļa līdzības citās jomās, ir nelietīga šaušana uz savējiem — jo esam taču vienā barikāžu pusē.

Un tomēr ne. Ir līberāļi, kas ir tik līberāli, ka Putina režīms un krievu imperiālisms tiem tuvāks par brīvu un neatkarīgu latviešu valsti. Vārds Ivaram Ījabam:

“Eiropas solidaritāte” viņiem gan, protams, ir pilnīgi tukša skaņa, un, ja cieša Latvijas iesaiste eiroatlantiskajās struktūrās nebūtu vitāls nacionālās drošības jautājums, viņi lepni iespļautu sejā Briseles kosmopolītiskajai birokrātijai ar visām tās cilvēktiesībām un geju praidiem. Turklāt, ņemot vērā, ka tieši šādi ļaudis nosaka “latvisko” valdību ideoloģisko profilu, mums visiem patiesībā ir jātur īkšķis par Krievijas Federāciju (mans izcēlums — R.E.), jo tikai bailes no tās neļauj šiem instinktiem pilnībā izpausties.

Mums visiem patiesībā ir jātur īkšķis par Krievijas Federāciju!

Vai es jebkad analogi sludinātu:

“Latvijas neatkarība” viņiem gan, protams, ir pilnīgi tukša skaņa, un, ja liekuļota cieņas izrādīšana latviešu dzīvesziņai un pašnoteikšanās gribai nebūtu vītāls varas saglabāšanas jautājums, viņi lepni iespļautu sejā latviešu tautai ar visām tās garamantām, brīvības cīņām un tikumiem. Turklāt, liekot vērā, ka tieši šādi ļaudis nosaka “eiropeisko” valdību ideoloģisko profilu, mums visiem patiesībā ir jātur īkšķis par Krievijas Federāciju, jo tikai bailes no tās neļauj šiem instinktiem pilnībā izpausties?

Nemūžam!

Bet te, kad līberālim jāizšķiŗas starp latviešu valsti un krievu imperiālismu — mums visiem patiesībā ir jātur īkšķis par Krievijas Federāciju! Reizē arī atbilde, kuŗā pusē drīzāk atrodamas ideoloģiski motīvētas simpātijas pret Kremļa režīmu. Brīnos vien, ka tik slavena līberālisma runasvīra nepiespiesta atzīšanās esam Putina pusē nav piesaistījusi plašāku uzmanību. Ja, piemēram, Jānis Dombrava paziņotu, ka “mums visiem patiesībā ir jātur īkšķis par Krievijas Federāciju”, pēc cik minūtēm līberāļi būtu jau sacēluši elles traci? Bet, kad to pašu pateicis savējais, stundas skrien un sastājas dienās, un ne čiku, ne grabu. Vai tāpēc, ka līberāļi drīkst būt Putina pusē? Vai tāpēc, ka kuŗš tad tādu Ījabu vispār lasa un klausās?

2 komentāri to “Ivars Ījabs: “Mums visiem patiesībā ir jātur īkšķis par Krievijas Federāciju””

  1. RedStar7 Says:

    Politologi diemžēl ir tāda suga, kas par saviem vārdiem praktiki nekad neatbild. Tāpēc arī pieraduši muldēt visādas stulbības. Nelaime tā, ka pie viņiem vēršas atkal un atkal.

  2. Andris Says:

    Skumīgi, ka cilvēki augstos amatos ir maldu pilni un tos vēl vairo. Liberasti (patiesie liberāļi ASV ir pieskaitīti valsts iekšējiem draudiem, kā ārējie ebola vai Krievija) par latviešiem nedod ne plika graša. Tiem labs tikai tāds latvietis, kas ir vismaz pederasts. Un vairošanos un attīstību tie novēl tikai tai latvieša-pederasta daļai, kas ir pederasts. Ne latvietim.

    Cik zinu, pilns konteksts tam, ka mums jātur īkšķis par Krieviju ir tāds, ka Krievijas sabrukuma gadījumā kāda daļa tanku tomēr var aizbraukt vismaz līdz Varšavai, bet pēkšņas Putina nomaiņas gadījumā tie noteikti aizbrauks līdz Varšavai. Rīgu nekavējoties atbrīvos abos gadījumos.


Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.