140 vārdu: kam tautība acīs cērt


Šodien Saeima sprieda, vai ļaut cilvēkiem, kas to vēlas, pasē norādīt savu tautību, kas kopš aprīļa ir aizliegts. Ar 39 balsīm par, 38 pret, 4 atturoties, tautības norādīšanu noraidīja. Par balsoja NA, ZZS, olšteinieši, daļa “Vienotības”, pāris RP; pret bija SC, RP, daļa “Vienotības”.

Varētu šķist, kam gan kaitē tāds ieraksts — gribi, raksti, negribi, neraksti. Bet kaitē gan, turklāt uzreiz divām lietām, kā tas bija labi redzams Saeimas debatēs.

Pirmkārt, kaitē Latvijas pārkrievošanai. 2011.g. tautskaite apliecinājusi, ka pārtautošana Latvijā notiek krievu virzienā, it īpaši no mazākām tautām, tāpēc jebkāda tautības apziņas stiprināšana (arī brīvprātīga pases ieraksta veidā) tam traucē.

Otrkārt, kaitē kosmopolītismam, kas neapvaldītas baudkāres apmierināšanas labā cenšas iznīdēt visu, kas rada saistības, pienākumus un atbildību: ģimeni, ticību, pat dzimumu — un arī tautību. Galvenais šķērslis kosmopolītiem Latvijā šobrīd ir latviešu tautības apziņa, tāpēc svešais cirvis meklē katru sakni, ko nocirst.

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.