Kur varēs nodot balsi glabāšanā


Viens no šīgada Saeimas vēlēšanu jaunumiem ir balss nodošana glabāšanā. Kas tas par zvēru, var izlasīt te. Kā tas izpaudīsies, var izlasīt Saeimas vēlēšanu likuma 48.1 pantā un īpašā instrukcijā. Priekš diviem mēnešiem Centrālā vēlēšanu komisija pēc iedzīvotāju reģistra datiem noteica, kuŗās pašvaldībās cik būs vēlēšanu iecirkņu, kur varēs nodot balsi glabāšanā. Savukārt pašvaldību vēlēšanu komisijas līdz augusta sākumam noteica, kuŗos tieši iecirkņos to varēs darīt. Iznākums ir tāds:

Rīgā — tāds:

Dažus glabāšanas iecirkņus kā Rīgā, tā citur Latvijā, iespējams, varēja izvietot lietderīgāk, taču par to tagad neizteikšos, jo, pirmkārt, glabāšanas vietu noteikšana ir attiecīgās pašvaldības vēlēšanu komisijas kompetence un, otrkārt, balss glabāšana notiks pirmo reizi un mācības varēs izvērtēt pēc vēlēšanām. Atļaušos vien salīdzināt ar savu pērno balss glabāšanas iecirkņu izvietojuma uzmetumu:

Nobeigumā atgādinu, ka balss nodošana glabāšanā visvairāk domāta vēlētājiem, kuŗi nevarēs nobalsot sestdien, 4.oktobrī, tāpēc, pirms trešdien—piektdien doties uz kādu no 61 glabāšanas iecirkņa, iesaku apdomāt, varbūt tomēr varat atvieglot iecirkņa komisiju darbu un a) balsot sestdien; b) izmantot kādu no gandrīz tūkstoš parastiem iecirkņiem.

Komentēt

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.